Single malt, single hop- Pale Ale american

Rețeta este concepută pentru un vas de fierbere de 20 litri. Este utilizat, așa cum se poate observa și din denumire, un singur tip de malț și un singur tip de hamei. Aceste tipuri de rețete sunt foarte populare în rândul berarilor de casă. Cu cât este mai simplă rețeta, cu atât mai ușor se poate prepara berea.

Cantitate de bere: 12 litri

Amăreală: 51 IBU

Culoare: 6 SRM

Conținut de alcool aprox. 6,5%

 

Ingrediente  
Malț Münich I. 4,3 kg
Hamei Citra 60g
Drojdie Fermentis US-05 11,5g

 

Brasajul

  1. În 12,9 litri de apă de 48 0C se adaugă malțul și se încălzește până la 67 0 Se menține această temperatură 60 de minute. După porba de iod, se crește temperatura la 78 0C menținând această temperatură 10 minute.
  2. Se utilizează 10 litri de apă caldă de 78 0C pentru clătirea terciului.

Fierberea

  1. Se fierbe în total 90 minute.
  2. Adăugarea hameiului:
  • La începutul fierberii: 18 g hamei Citra
  • La 60 minute după fierbere: 9 g hamei Citra
  • La sfârșitul fierberii: 18 g hamei Citra

Fermentația

  1. Se răcește mustul la 22-24 0C și se adaugă drojdia
  2. Temperatura de fermentație: 18-22 0C
  3. Perioada de fermentație: 7-10 zile

 

Maturarea

  • 4 săptămâni la 12 0C