Berea Leffe este o bere de abație cu o amăreală accentuată. Rețeta este concepută pentru un vas de fierbere de 25 litri.
Cantitate de bere: 20 litri
Amăreală: 25-30 IBU
Culoare: 8-12 EBC
Conținut de alcool aprox. 6,5%
Ingrediente | ||||
Malț | Pilsner
Pale Ale |
5,2 kg
0,3 kg |
||
Hamei | Saaz
Hallertau Hersbrucker |
30 g
20 g |
||
Drojdie | Tip ale | 10-15 g |
Brasajul
- În 12 litri de apă de 60 0C se adaugă malțul și se încălzește până la 63 0 Se menține această temperatură 80 de minute. După aceea, se crește temperatura la 68 0C menținând această temperatură 15 minute.
- Se utilizează 13 litri de apă caldă de 68 0C pentru clătirea terciului.
Fierberea
- Se fierbe în total 90 minute.
- Adăugarea hameiului:
- La începutul fierberii: 20 g hamei Saaz
- La sfârșitul fierberii: 20 g hamei Hallertau, 10 g hamei Saaz
Fermentația
- Se răcește mustul la 22-24 0C și se adaugă drojdia
- Temperatura de fermentație: 25-28 0C
- Perioada de fermentație: 7-10 zile
- La terminarea fementației se lasă o pauză de diacetil (3-5 zile).