Berea Leffe este o bere de abație cu o amăreală accentuată. Rețeta este concepută pentru un vas de fierbere de 25 litri.

Cantitate de bere: 20 litri

Amăreală: 25-30 IBU

Culoare: 8-12 EBC

Conținut de alcool aprox. 6,5%

 

Ingrediente  
Malț Pilsner

Pale Ale

5,2 kg

0,3 kg

Hamei Saaz

Hallertau Hersbrucker

30 g

20 g

Drojdie Tip ale 10-15 g

 

Brasajul

  1. În 12 litri de apă de 60 0C se adaugă malțul și se încălzește până la 63 0 Se menține această temperatură 80 de minute. După aceea, se crește temperatura la 68 0C menținând această temperatură 15 minute.
  2. Se utilizează 13 litri de apă caldă de 68 0C pentru clătirea terciului.

Fierberea

  1. Se fierbe în total 90 minute.
  2. Adăugarea hameiului:
  • La începutul fierberii: 20 g hamei Saaz
  • La sfârșitul fierberii: 20 g hamei Hallertau, 10 g hamei Saaz

Fermentația

  1. Se răcește mustul la 22-24 0C și se adaugă drojdia
  2. Temperatura de fermentație: 25-28 0C
  3. Perioada de fermentație: 7-10 zile
  4. La terminarea fementației se lasă o pauză de diacetil (3-5 zile).